La Vall de Vidre va iniciar el seu periple l’abril del 1993. A bord hi anaven el Manu Fuentes com a director; la Roser Argemí, la Lourdes Calverol, el Ferran Massoni i el Cisco Tomàs com a redactors; i la Gemma Cortacans, la Sílvia Houdier i la Joana Pérez com a equip de disseny i maquetació. L’abril del 2023 la redacció de la revista celebrava el seu trentè aniversari, després d’una llarga singladura sempre compromesa amb Vallvidrera i el periodisme local, de barri, amb els i les veïnes.

La Vall de Vidre ha sigut una mena d’àgora on ens hem pogut trobar i conversar, el testimoni honrat de la vida d’un barri, el diari de bitàcola d’un cos social singular com és el del veïnat de Vallvidrera. Com a reconeixement a la seva important tasca cívica vam decidir, ara fa uns mesos, fer una hemeroteca digital on s’hi pogués consultar tota la seva història –val a dir que la seva història també està recollida de forma exhaustiva a la Biblioteca Josep Miracle on podreu trobar en paper tots i cadascun dels números que s’han anat publicant i també a l’Hemeroteca municipal o casa de l’Ardiaca-.
Així i tot, creiem que fer pública aquesta feina a través d’internet i en forma d’hemeroteca amb eines de cerca i ordenació del contingut pot augmentar el valor de la feina feta i dur-la fins a les mans de més gent del que es podria aconseguir amb els arxius en format paper. Per això, volem informar-vos que podreu trobar el projecte d’hemeroteca entrant aquí.
Volem fer també una menció especial a la Montse Herrando i la seva inestimable ajuda a l’hora de digitalitzar els més de 300 números publicats.
Accedeix a l’Hemeroteca de La Vall de Vidre a https://hemeroteca.lavalldevidre.cat